Μαίνονται οι βομβαρδισμοί

Η πολεμική αεροπορία της Συρίας βομβαρδίζει από το πρωί σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως όμως τα προάστια του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες και όπου την Κυριακή έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία ανέφερε ότι σήμερα έχουν σκοτωθεί σε όλη τη χώρα τουλάχιστον 27 άνθρωποι, εκ των οποίων 19 πολίτες, 5 στρατιώτες και 3 αντάρτες. Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένας ακτιβιστής, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στις συνοικίες Μαρτζέ, Σαχούρ, Χανάνο, Τάρικ αλ-Μπαμ

και Σέιχ Χοντρ. "Πολλά κτίρια κατέρρευσαν και οι αντάρτες χρησιμοποιούν αντιαεροπορικές συστοιχίες", υποστήριξε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Βίαιες συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη στη συνοικία Αμιρίγιε αλλά και κοντά στο στρατόπεδο του Χανάνο, στο ανατολικό Χαλέπι.

Την Κυριακή, σε επίθεση που σημειώθηκε στη συνοικία όπου βρίσκεται το δημοτικό στάδιο της πόλης σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι. Το επίσημο πρακτορείο Sana χαρακτήρισε την επίθεση αυτή "τρομοκρατική ενέργεια", προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 64. Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι από την έκρηξη υπέστησαν μεγάλες ζημιές δύο νοσοκομεία, τα Αλ-Χαγιάτ και Αλ-Μαρκάζι ενώ καταστράφηκαν εντελώς τρεις πολυκατοικίες. "Χρησιμοποιήθηκε πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών", σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας διαμέτρου 10 και βάθους 3 μέτρων.

Στη Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, έναν τόπο προσκυνήματος των σιιτών κοντά στη Δαμασκό, σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι ενώ στη συνοικία Τανταμούν της πρωτεύουσας ένας νεαρός σκοτώθηκε από σφαίρες. Στην περιοχή αυτή εντοπίστηκαν τα πτώματα 27 ατόμων.

Στη νότια Συρία ένας αντάρτης σκοτώθηκε από στρατιώτες ενώ μία γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους από το βομβαρδισμό της κοινότητας Νουάιμε. Στην επαρχία της Χάμα, στην κεντρική Συρία, βομβαρδίστηκαν τα χωριά Λατάμνε, Χουέιζ, Χαουάς και Χουαΐτζε ενώ την ίδια τύχη είχαν τα χωριά Ουμ Ρις, Σεΐχ Ιμπραχίμ, Μασμαγιάνε και Χας στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά. Πολλοί τραυματίες αναφέρθηκαν και στο Ντέιρ Εζόρ, τα προάστια του οποίου σφυροκοπούνται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα