Εκκενώθηκαν χωριά στη Λακωνία

Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 3.45 τα ξημερώματα οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν την πολυμέτωπη φωτιά που ξέσπασε στη Λακωνία, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ. Ήδη εκκενώθηκαν τα χωριά Φαρακλό, Λέχι και Άγιος Νικόλαος καθώς και μια κατασκήνωση και τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή περιοχή. Οι φλόγες πέρασαν στο χωριό Άγ. Νικόλαος όπου σύμφωνα με μαρτυρίες καίγονται σπίτια, καθώς και μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό Παραδείσι, και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καεί σπίτια και στο Φαρακλό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε τον τηλεφωνικό

αριθμό 27340 60121 για όσους χρειάζονται βοήθεια.

Στη μάχη έχουν ριχτεί 150 πυροσβέστες με 85 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο, εθελοντές πυροσβέστες και πολίτες με βυτία και τρακτέρ. Επίσης, ένα πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, ενώ έχουν διατεθεί 4 οχήματα του Δήμου. Αναμένονται άλλα δύο αεροσκάφη από Θεσσαλονίκη, ενώ ελικόπτερο Super Puma θα φτάσει από το «Ελ.Βενιζέλος» μεταφέροντας 10 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης στον Αθήνα 9.84: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και τα μέτωπα είναι πολλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από χωριά εκκενώθηκε και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι. Τα παιδιά οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πρόσθεσε δε, ότι η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιά σε σπίτια, χωρίς να είναι σε θέση να μιλήσει για ακριβή αριθμό.

Ο Μιχάλης Δερμάτης από την πυροσβεστική Νεάπολης Λακωνίας δήλωσε επίσης στον Αθήνα 9.84 πως τα μέτωπα είναι πολλά και πως ο αέρας δεν έχει κοπάσει.

Για ανεξέλεγκτη κατάσταση στην περιοχή λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τη Δέσποινα Μπαρδάκου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Με πληροφορίες και από το report24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα