Ανασχηματισμός προ των πυλών

Ανασχηματισμός ενόψει. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει και το εσωκομματικό τοπίο, δείχνοντας το δρόμο της εξόδου στους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι είναι πλέον αναγκασμένος να συνεχίσει μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε
μειοψηφικό αριθμό βουλευτών.

«Είτε οι 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν τι θα κάνουν, είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος”, το μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σημείωσε πως δεν μπορούμε να παραμείνουμε κυβέρνηση μειοψηφίας και να είμαστε όμηροι κοινοβουλευτικά σε μνημονιακές δυνάμεις, ενώ παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Όσον αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε πως αν συνεχίσει να δημιουργεί δυσκολίες, θα πάρει μέτρα η Βουλή.

Διόλου κολακευτικά σχόλια για την πρόεδρο της βουλής από τη γερμανική "Handelsblatt". Τη χαρακτηρίζει ως "φαρμακόγλωσσα αντίπαλο του Τσίπρα" κι επισημαίνει ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Keywords
Τυχαία Θέματα