Λένε «ναι» στην επαναγορά ομολόγων

Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να ανταλλάξουν το 100% των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους, στο πλαίσιο της διαδικασίας επαναγοράς χρέους, αναφέρει υψηλόβαθμος τραπεζικός αξιωματούχος στο Dow Jones Newswires. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχία του σχεδίου. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τα τέσσερα μεγαλύτερα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, που συνολικά έχουν 15 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αναμένεται να συμμετάσχουν πλήρως στο deal.

Ήδη,
η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην επαναγορά, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής, στηρίχθηκε σε οικονομικο-τεχνικά δεδομένα, σε γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων οικονομικών και νομικών συμβούλων και αποτυπώνει τη συνέχιση της στήριξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδοαπό την κρίση.

Εξάλλου, με ανακοινώσεις τους, και οι Eurobank και Alpha Bank, αναφέρουνότι αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι 100% δεσμευμένες να στηρίξουν το κράτος στην προσπάθεια για μείωση του χρέους», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ωστόσο, το ακριβές ποσό των ομολόγων με το οποίο θα συνεισφέρουν οι ελληνικές τράπεζες στο σχέδιο, θα εξαρτηθεί από το επίπεδο του ενδιαφέροντος που θα επιδείξουν τα ξένα funds και οι ξένες τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ελληνικού τύπου, επισημαίνει το Dow Jones Newswires.

Πηγή: www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα