Ένταση στη Λευκωσία

Αγανακτισμένοι πολίτες της Κύπρουπραγματοποιούν μαζικέςκινητοποιήσεις μπροστά το Προεδρικό Μέγαρο, διαμαρτυρόμενοι γιατην απόφαση του Eurogroup να επιβάλει «φόροαλληλεγγύης» στις καταθέσεις τους.

Σκηνικό λαϊκής ανταρσίαςθυμίζει το σκηνικό που διαδραματίζεταιέξω από τη Βουλή, καθώς τα γεγονότα είναιπρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίεςαπό κυπριακά ΜΜΕ, στην εκδήλωσηπροπηλακίστηκε από αγανακτισμένους οΓιώργιος Λιλλήκας,

στον οποίο φώναζαν«αλήτες πολιτικοί».

Οι αγανακτισμένοιέριξαν μπροστά από την είσοδο της βουλήςμαλλιά προβάτων τα οποία και επιχείρησαννα κάψουν, θέλοντας να δηλώσουν ότι θαμας κουρέψουν σαν τα αρνιά.

Νωρίτερα, μερίδα διαδηλωτών καθ' οδόν προς το Προεδρικό, κατευθύνθηκε στη γερμανική Πρεσβεία. Διαδηλωτής σκαρφάλωσεστην ταράτσα του κτηρίου κατέβασε τη γερμανική σημαία από τον ιστό της και την πέταξε στο δρόμο.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές επιχείρησαν να πάρουν τη σημαία, αλλά αστυνομικοί που είχαν παραταχθεί έξω από τη Πρεσβεία και τη συνέλεξαν.

Η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή είναι σημαντική, αλλά διακριτική.

Ομάδααγανακτισμένων πολιτών, βρέθηκε έξωαπό το σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στηλεωφόρο Βύρωνος, σε εκδήλωση πουδιοργάνωσε το Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Οιδιαμαρτυρόμενοι έφεραν μαζί τους πλακάτκαι φώναζαν συνθήματα όπως «Ξεφτίλεςπρώην και νυν, σας πέσανε οι μάσκες» και«Δημοψήφισμα, ο λόγος στο λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα