Κροατία: στόχος η ανάκαμψη

Τη διαβεβαίωση ότι, η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας, έδωσε ο πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς, με αφορμή την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στην οποία προβλέπεται ελαφρά συρρίκνωση της κροατικής οικονομίας φέτος και ανάκαμψη το επόμενο έτος. Το ΔΝΤ αναμένει ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 15,2% το 2013, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής του για ποσοστό ανεργίας 13,3%.

"Είναι αναγκαία η προσέλκυση επενδυτών, διότι είναι ο μόνος τρόπος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας"

ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοσίποβιτς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ανακουφίσει πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση, μέσω της υλοποίησης μέτρων για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Πρόσθεσε δε, ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη στρατηγική ανάπτυξη της χώρας προβλέπει - μεταξύ άλλων - τη δημιουργία προϋποθέσεων για την υλοποίηση επενδύσεων.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, ο κ. Γιοσίποβιτς επεσήμανε ότι στοχεύει στην άρση των εμποδίων στη νομοθεσία για την επίτευξη του στόχου της προσέλκυσης και υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων που θα δώσουν ώθηση στην απασχόληση, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης, τόνισε ότι διατάξεις του νομοσχεδίου που δεν είναι σύμφωνες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία θα τροποποιηθούν, ούτως ώστε το νομοσχέδιο να είναι πλήρως συμμορφωμένο με τα ευρωπαϊκά προβλεπόμενα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα