Κροατία: επέκταση αεροδρομίου από ΕΤΕπ

Δάνειο 120 εκ. ευρώ για την επέκταση του αεροδρομίου του Ζάγκρεμπ, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Με το ποσό αυτό, θα χρηματοδοτηθεί ο σχεδιασμός και η επέκταση του νέου τερματικού σταθμού επιβατών, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ είναι το πιο σημαντικό στην Κροατία, καθώς συνδέει τη χώρα με την περιοχή των Βαλκανίων και την υπόλοιπη Ευρώπη, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

"Με την ολοκλήρωση του έργου, το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ θα έχει τη δυνατότητα

εξυπηρέτησης μεγαλύτερου όγκου επιβατών (πέντε εκατομμύρια επιβάτες ετησίως), εξέλιξη που θα έχει και πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη για το αεροδρόμιο. Το έργο θα ενδυναμώσει τη θέση της Κροατίας στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών αξόνων V και X", τονίζεται.

Πρόκειται για το πρώτο έργο υπό τη μορφή παραχώρησης που στηρίζει η ΕΤΕπ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Τον περασμένο Απρίλιο, η κροατική κυβέρνηση υπέγραψε με την εταιρεία ZAIC συμβόλαιο ύψους 324 εκ. ευρώ, με το οποίο, παραχωρήθηκε για διάρκεια 30 ετών στη ZAIC η διαχείριση του αεροδρομίου. Η εταιρεία ανέλαβε, επίσης, την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού επιβατών.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα γίνουν από την Bouygues Batiment International σε συνεργασία με την Viadukt και άλλες κροατικές εταιρείες.

Η κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών ετών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα