Κόσοβο: Στο τραπέζι έκθεση Μπαν Κι-Μούν

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει αύριο την τελευταία έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι-Μουν για την κατάσταση στην περιοχή.

Μεταξύτων ομιλητών θα είναι ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, ενώ θα παραστεί και ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβαν Μρκιτς.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ εκτιμά πως η κατάσταση στο Κόσοβο είναι σε γενικές γραμμές ειρηνική, αν κι «εύθραυστη», όπως τονίζει.

Σύμφωναμε τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπαν Κι-Μουν χαρακτηρίζει θετικές τις προσπάθειες που

καταβάλλει το Βελιγράδι για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοούμενων, αν κι όπως επισημαίνει εξακολουθούν να αγνοούνται 1774 άτομα.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ φέρεται, επίσης, να εκφράζει στην έκθεσή του την ικανοποίησή του για τα απτά αποτελέσματα του διαλόγου μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας, αλλά και να επισημαίνει τα προβλήματα πουανακύπτουν κατά την εφαρμογή ορισμένων συμφωνιών.

Στο πλαίσιο τηςβαλκανικής του περιοδείας, ο Μπαν Κι-Μουν επισκέφθηκε το Βελιγράδι και την Πρίστινα, στις 23 και 24 Ιουλίου αντίστοιχα, τονίζοντας τη σημασία των συνομιλιών για την επίτευξη λύσεων μέσω συμβιβασμού.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα παραστεί επίσης και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόσοβο, Μπαν Κι-Μούν,kosovo, ban ki-moun