Κόσοβο: Αισιόδοξος ο Φούλε

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφαν Φούλε δήλωσε από την Πρίστινα ότι το Κόσοβο μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία συμφωνίας σύνδεσης και σταθεροποίησης με την ΕΕ έως την άνοιξη του επόμενου έτους.

Ο κ. Φούλε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι υπογράμμισε ότι η απόφαση για έναρξη των διαπραγματεύσεων με το Κόσοβο για τη συμφωνία σύνδεσης και σταθεροποίησης είναι επάξια ανταμοιβή για το σπουδαίο έργο που έχουν επιτελέσει οι θεσμοί της Πρίστινας.

Ο Επίτροπος

της ΕΕ είπε ότι οι χώρες - μέλη της ΕΕ ομόφωνα αποφάσισαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία σύνδεσης και σταθεροποίησης με το Κόσοβο.

"Τώρα πρέπει να αρχίσουμε ποιοτικές διαπραγματεύσεις. Ετοιμάζουμε το σχέδιο συμφωνίας το οποίο θα εξετάσουμε από κοινού. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα πρέπει να ασχοληθούμε με δύσκολα θέματα και να βρούμε λύσεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί θα το πετύχουμε", είπε ο κ. Φούλε.

Ο Επίτροπος της ΕΕ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα εξήρε την εποικοδομητική στάση του Κοσόβου στις συνομιλίες με τη Σερβία.

Σε ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής του Κοσόβου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι ΕΕ θα βοηθήσει το Κόσοβο στις προσπάθειες εδραίωσης του κράτους δικαίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα