Κορυφώνεται η ουκρανική κρίση

Μικρές είναι οι προσδοκίες διεξόδου στην τετραμερή συνάντηση για την ουκρανική κρίση στην Ελβετία, την ώρα που η κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες επιδεινώνεται με αιματηρές συγκρούσεις. Στο μεταξύ, η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία εκτραχύνεται. Τρεις φιλορώσοι διαδηλωτές νεκροί στη Μαριούπολη, 13 τραυματίες και 63 συλληφθέντες, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών - έως 4 οι νεκροί, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ. Eν τω μεταξύ, ο Βλαντίμιρ

Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ουκρανίας να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, αντίνα προσπαθήσει να αρχίσει διάλογο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό, αποτελεί «μεγάλο έγκλημα».

Την ίδια ώρα, η Δύση απειλεί τη Μόσχα με νέες κυρώσεις. Επιμένει η Ρωσία, δια στόματος Πούτιν, πως δεν έχει εμπλοκή στη νέα κλιμάκωση, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τα σχετικά σενάρια, ενώ εμμέσως απείλησε με ρωσική εισβολή, εκφράζοντας «την «ελπίδα», όπως χαρακτηριστικά είπε, «ναμη χρειαστεί η Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά στην ανατολική Ουκρανία».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει τη δυνατότητα να σταματήσει την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου και ότι ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ουκρανία για τη διέλευση του φυσικού αερίου.

«Οι προσδοκίες είναι χαμηλές, αλλά ανοίγει ένα παράθυρο για διπλωματική λύση», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για «πόλεμο προπαγάνδας» στην Ουκρανία, έκανε λόγο ο Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα