Κόντρα στο ρεύμα

«Η Αγάπη ανάσκελα», ο «Πικάσο και η Γκαλά», και το «Λαβσταντ απ κόμεντι, είναι ορισμένοι τρόποι να πάει κανείς κόντρα στηνεμπορευματοποίηση του συναισθήματος που καλά κρατεί στη σημερινή μέρα.

Μια γιορτή κομμένη και ραμμένη από και για τους ανθοπώλες,μετακομίζει σε ένα μουσείο, σε ένα θέατρο και σε μια μουσική σκηνή.

Μπορεί επί της ουσίας η σημερινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,να προσφέρεται για εμπορευματοποίηση συναισθημάτων αλλά η πόλη προσφέρει καιδιαφορετικές οπτικές.

Οπτικές όπου

ο έρωτας και η τέχνη συνυπάρχουν και δίνουν τηνευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δράσεις.

Τα Μυθικά ζευγάρια στην Τέχνη, έρχονται στο προσκήνιο μέσααπό τον κύκλο των τεσσάρων διαλέξεων - συναντήσεων, που ξεκινούν από σήμερα στοΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Προβολές διαφανειών και βίντεο συνδυάζονται με συζήτηση καιμας φέρνουν κοντά στη ζωή και το έργο των ζευγαριών αυτών. Τις διαλέξεις δίνει η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου ηοποία επιμελήθηκε και το όλο πρόγραμμα.

Μια διαφορετική, πιο cult, διάσταση του έρωτα γίνεται απόψεστις 10μμ στο BIOS, στην Πειραιώς, με είσοδο ελεύθερη. Εκεί, ο Ough! και ο Ηλίας Φραγκούλης παρουσιάζουν τα «Πριόνια».Πρόκειται για ένα θεματικό πάρτι, σε ειδική έκδοση για τη νύχτα του ΑγίουΒαλεντίνου, με special guestτην Κάλη Φέρρη και καλεσμένη τη Νίκη Χατζηγεωργίου, όπου ο Ηλίας Φραγκούλης θααποκαλύψει πικάντικες ιστορίες και ερωτικές εμπειρίες σε ένα stand-up comedy,φτιαγμένο ειδικά για τη βραδιά.

Η έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας ΜΕΤΑpolis, μετη συμμετοχή 88 φωτογράφων-μελών της ομάδας εγκαινιάζεται απόψε στις 8 στην οδόΑιόλου 48-50. Ο έρωτας σε πρώτο πλάνο κι εδώ καθώς οι συμμετέχοντες στην έκθεσηαναζήτησαν και φωτογράφισαν τι άλλο, τον έρωτα, με φωτογραφικές μηχανές ,ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ακόμα και κινητά!

Και μπορεί το θέμα των ταινιών να μην έχει να κάνει με τονέρωτα, ωστόσο, η New Star προσφέρει αποκλειστικά για αυτή τη βραδιά το ένα εισιτήριοστα δυο δωρεάν, στα ζευγάρια, που θα παρακολουθήσουν τις προβολές στο ΣινεμάξΤιτάνια και στο Κάπιτολ Ζέφυρος. Στον πρώτο προβάλλεται στις 6μμ «Η Μάχη του Στάλινγκραντ - Ούτεβήμα πίσω» και στις 8μμ «Η Μάχη του Στάλινγκραντ - Η Νίκη» και στη δεύτερη αίθουσα,στις 6μμ και στις 9μμ «Το χειρόγραφο της Σαραγόσα».

Το ρεπορτάζ είναι της Βάνας Λυκομήτρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα