Βεβήλωση τάφων σε μουσουλμανικό νεκροταφείο

Με αντιαραβικά γκράφιτι βεβήλωσαν άγνωστοι τάφους σε ιστορικό μουσουλμανικό κοιμητήριο στο κέντρο της Δυτικής Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία και μαρτυρίες κατοίκων.

"Το σύνθημα ‘το τίμημα' και το αστέρι του Δαυίδ σχεδιάστηκαν σε δέκα τάφους του μουσουλμανικού κοιμητηρίου Μάμαν Αλλάχ (Μαμίλα), στο κέντρο της Ιερουσαλήμ", ανακοίνωσεσήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι διενεργείται έρευνα.

Τα συνθήματα "ο Μωάμεθ είναι νεκρός" και "Μάαλε Ραχάβαμ" γράφτηκαν επίσης στους τάφους του νεκροταφείου αυτού του 12ου αιώνα.

ΜάαλεΡεχάβαμ ονομάζεται ο εβραϊκός οικισμός

που χτίστηκε χωρίς καν την άδειατων ισραηλινών αρχών στη κατεχόμενη νότια Δυτική Όχθη και από τον οποίοη ισραηλινή αστυνομία απομάκρυνε χθες, Τετάρτη πολλά τροχόσπιτα εποίκων. Η εκκένωση αυτή προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες εποίκων και εξτρεμιστών σιωνιστών στην Ιερουσαλήμ.

Οι εξτρεμιστές έποικοι πραγματοποιούν με το σύνθημα "το τίμημα" ενέργειες ως αντίποινα εναντίονπαλαιστινιακών στόχων, μουσουλμανικών και χριστιανικών τόπων λατρείας, ισραηλινών ακτιβιστών της ειρήνης, του στρατού, κυβερνητικών αποφάσεων που θεωρούν εχθρικές προς τα συμφέροντά τους.

Παρά τη συστηματική καταδίκη τέτοιων ενεργειών από τις ισραηλινές αρχές, οι δράστες τους σπάνια συλλαμβάνονται και ακόμη σπανιότερα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Σεμια πλευρά του κοιμητηρίου Μάμαν Αλλάχ (Μαμίλα) όπου πολλοί άγιοι των Σούφι έχουν ταφεί, κατασκευάζεται ένα "μουσείο Ανεκτικότητας" που λόγω της τοποθεσίας του έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του μουσουλμανικού πληθυσμού.

Το μουσείο χρηματοδοτείται από το κέντρο Σιμόν Βίζενταλ(του θανόντος το 2005 κυνηγού των ναζί) ο οποίος έχτισε ένα όμοιο μουσείο στο Λος Άντζελες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα