Ανάπτυξη και ελαφρύνσεις

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2015, το οποίο παρουσίασε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ΧρήστοςΣταϊκούρας. Στο κείμενο περιλαμβάνονται οι φορο-ελαφρύνσεις που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός και η σταδιακή μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων. Προβλέπεται ανάπτυξη 2.9% και 0,6% φέτος, πρωτογενές πλεόνασμα5,4 δις ευρώ και μείωση της ανεργίας στο 22,5% το νέο έτος, από 24,5% φέτος.

Για το τελικό κείμενο που θα παρουσιαστεί

το Δεκέμβριο πολλά εξαρτώνται από την πορεία των φετινών εσόδων, στοιχείο που αναμένει και ητρόικα, η οποία κατά πληροφορίες δεν είπε ούτε ναι ούτε όχι στο προσχέδιο.

Το απόγευμα αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για τα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια, καθώς σε συμφωνία κατέληξαν τα τεχνικά κλιμάκια που επεξεργάστηκαν το σχετικό νομοσχέδιο. Το κρίσιμο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών έχει οριστεί για τις 3.30 μμ.

Για το εξωτερικό δημόσιο χρέος θα έπρεπε να γίνει ό,τι έγινε και με το εσωτερικό, για το οποίο ο Έλληνας πολίτης διαπραγματεύεται στα δικαστήρια, δήλωσε η πρώην υπουργός Οικονομίας και Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην τρόικα του Αθήνα 9.84. Μεταξύ άλλων, πρότεινε, αν δεν μπορεί να γίνει διαγραφή χρέους, να υπάρξει ανταλλαγή, με συμμετοχή των εταίρων σε αναπτυξιακά έργα.

Keywords
Αναζητήσεις
αθηνα 9.84 πιπινου συνταγη
Τυχαία Θέματα