«Kοντά στην έξοδο από την κρίση»

Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση και τη μνημονιακή εποχή, οι στόχοι έχουν επιτευχθεί νωρίτερα από το πρόγραμμα, δεν χρειάζονται άλλα χρήματα, ούτε άλλο μνημόνιο” τονίζει ο Πρωθυπουργός με άρθρο του, στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Η χώρα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο από τη Βουλή και να επισπεύσει την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Ό,τι δύσκολα κερδήθηκε, εύκολα μπορεί ακόμα να χαθεί. Κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε». «Το πώς θα πορευθούμε

από εδώ και μπρος, μπορούμε να το συζητήσουμε -και θέλουμε να το συζητήσουμε- με όλους. Αλλά αν κάποιοι θέλουν η χώρα, πάνω που πετυχαίνει το ακατόρθωτο, να αποφασίσει να... 'αυτοκτονήσει', αυτό δεν μπορούμε ούτε να το δεχθούμε, ούτε να το συζητήσουμε» καταλήγει.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει κοινοβουλευτική μάχη μέχρις εσχάτων προκειμένου να αναδειχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αλλά και η επικινδυνότητα των προτάσεων της αντιπολίτευσης. Εκτιμά ότι, αν αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, τον Μάρτιο η χώρα θα αλλάξει σελίδα. Δεν αποκλείει συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ «στο πλαίσιο της προγραμματικής αλήθειας και υπευθυνότητας», διερωτάται όμως τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αν οι εταίροι μας προσφέρουν ολοκληρωμένη συμφωνία για το χρέος και ζητήσουν την υπογραφή του, επιδιώκοντας ευρεία πολιτική συναίνεση.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος αγωνίας”, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές τους επειδή οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται τους βουλευτές τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης όμως δεν τη δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους, αλλά ο λαός μέσα από τις εκλογές». σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Όσον αφορά την οικονομία, επανέλαβε τη θέση του κόμματος για την ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα