Κοινόχρηστα Ποδήλατα

Easy Bike ονομάζεται το πρώτο αυτόματο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης της εταιρίας Brainbox, το οποίο έχουν ήδη εγκαταστήσει 8 Δήμοι στη χώρα μας.

Ο χρήστης πηγαίνει στους σταθμούς ενοικίασης που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης, μπορεί να απελευθερώσει ένα ποδήλατο και να το επιστρέψει αργότερα σε όποιον σταθμό επιλέξει.

Τα συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων, τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής διεθνώς και αποτελούν μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Πρόκειται για συστήματα όπου μια ομάδα κοινόχρηστων ποδηλάτων

είναι διαθέσιμη προς χρήση από μια κοινότητα χρηστών που αποτελείται από άτομα που δεν είναι ιδιοκτήτες των ποδηλάτων. Οι λόγοι υιοθέτησης συστημάτων κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι πολλοί και προφανείς. Αποτελούν ένα θαυμάσιο μέσο για την μείωση των ρύπων στην πόλη και την βελτίωση της υγείας των χρηστών. Παρέχουν την δυνατότητα της οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης και συμβάλλουν στην οικονομία.

Προγράμματα ποδηλάτων δημόσιας χρήσης λειτουργούν σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία, Αμερική, Καναδά, Κίνα, και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και Παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα