«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα

Έως την Κυριακή αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Την ελπίδα να έχουν κλειδώσει τα μέτρα έως την Κυριακή εξέφρασε και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο. Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ενώ όπως αναμένεται

θα υπάρξει και δεύτερη την ερχόμενη Κυριακή πριν από τις τελικές αποφάσεις.

Θέματα παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, φορολογικής πολιτικής, καθώς και ο Οδικός Χάρτης για την καταπολέμηση της διαφθοράς εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ. Σύμφωνα  με το υπουργείο Οικονομικών, η Ομάδα Δράσης αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση κάνει πλέον την καλύτερη και πιο αξιόπιστη μηνιαία παρακολούθηση εκτέλεσης προϋπολογισμού σε όλη την Ευρώπη. Αργότερα το πρωί ο κ. Ράιχενμπαχ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Εν τω μεταξύ ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά στις κοινωνικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα ζήτησε από τον κ. Ράιχενμπαχ να συμπεριλάβει στην έκθεση του, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ .

Keywords
Τυχαία Θέματα