«Κλειδώνουν» τα μέτρα

Σήμερα, σε νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, αναμένεται να οριστικοποιηθούνοι τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου ο φάκελος με τα μέτρα να παραδοθεί αύριο ή την Τετάρτη στον πρωθυπουργό.  Ο κ. Σαμαράς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις από την Τετάρτη με τον τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην Αθήνα, την Ά.Μέρκελ
στο Βερολίνο και τον Φρ.Ολάντ στο Παρίσι, με στόχο να αναστρέψει το αρνητικό για τη χώρα μας κλίμα αλλά και να πείσει για χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο Βερολίνο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα ξεκινήσει την κούρσα των συνομιλιών με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.
«Δεν υπάρχει λόγος να ρίχνουμε χρήματα σε πηγάδι δίχως πάτο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις περί νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Το ευρώ δεν θα πρέπει να αποτελέσει ένα διασπαστικό παράγοντα για την Ευρώπη», επεσήμανε ο Μάριο Μόντι. «Η μεγαλύτερη τραγωδία είναι να δούμε το ευρώ να γίνεται εξαιτίας της ανικανότητάς μας διασπαστικός παράγοντας, αφυπνίζοντας τις προκαταλήψεις που έχει ο Βορράς για τον Νότο και αντιστρόφως», υπογράμμισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.
    
«Υπονομευμένο εξ΄αρχής» χαρακτηρίζει το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ας τους κρίνουν οι πολίτες», απαντα ο κυβερνητικος εκπρόσωπος. 
Keywords
Τυχαία Θέματα