Κινητοποίηση για το επίδομα τοκετού

Κινητοποίηση για το επίδομα τοκετού οργανώνει η ΟΓΕ (ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος) τη Δευτέρα 24 Νοέμβρη, στις 9 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Από το τέλος του 2012, το επίδομα έχει καταργηθεί για τις γυναίκες που γεννούν σε δημόσια ή ιδιωτικά μαιευτήρια και διατηρείται μόνο για τις περιπτώσεις τοκετού στο σπίτι. Η ΟΓΕ διεκδικεί την επαναφορά του επιδόματος και παράλληλα ζητά να παρθούν πίσω τα «ραβασάκια», με τα οποία το ΙΚΑ ζητά από μητέρες να επιστρέψουν το ποσό, αφού γέννησαν μετά απ' αυτήν την περικοπή και σύμφωνα με την κυβέρνηση το επίδομα τους χορηγήθηκε «κατά λάθος».

Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες γυναίκες, που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται, την ανεργία να τις απειλεί, τα έξοδα της οικογένειάς τους να αυξάνονται, να καλούνται να επιστρέψουν έντοκα το ποσό του επιδόματος! Η ΟΓΕ επισημαίνει πως το επίδομα τοκετού πρέπει να αποτελεί μία ελάχιστη ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί ένα μέρος των εξόδων που συνεπάγεται η πρόσθεση ενός νέου μέλους στη λαϊκή οικογένεια. Διεκδικεί επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ρεπορτάζ Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα