Κινδυνεύουν δομές απεξάρτησης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές απεξάρτησης, λόγω υποχρηματοδότησης παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Ντάμες Σπαθί», με τις Ελ. Κουμάντου και Ελ. Ορφανίδου.

Στον «αέρα» πλέον βρίσκονται τρία προγράμματα του ΟΚΑΝΑ όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του οργανισμού.

Χιλιάδες ωφελούμενοι από τα προγράμματα αυτά μένουν επί της ουσίας χωρίς βοήθεια καθώς έληξε η χρηματοδότησε μέσω ΕΣΠΑ και θα έπρεπε ήδη η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ

να έχει μεριμνήσει για τη συνέχιση των προγραμμάτων για άλλα δύο χρόνια με ίδιους πόρους, βάσει συμβατικών υποχρεώσεων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, Άγγελος Αγγελίδης, μίλησε στην εκπομπή.

Απαντώντας στις κατηγορίες των εργαζομένων ότι η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ δεν λαμβάνει καμία πρωτοβουλία, ώστε να λυθεί το θέμα της υποχρηματοδότησης, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλης Κατρίνης, ανέφερε πως, «ήδη, καλύπτονται οι ανάγκες από μόνιμο προσωπικό που μεταφέρθηκε στις μονάδες που έχουν θέμα»

Μία άλλη δομή απεξάρτησης, το «18 Άνω» έχει άλλα προβλήματα: το σχολείο της μονάδας, με επιτυχίες ακόμη και εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι κλειστό επειδή το υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες για τη στελέχωσή του με καθηγητές επικαλούμενο έλλειψη κονδυλίων.

Οι καθηγητές την περσινή σχολική χρονιά δούλεψαν εθελοντικά γιατί δεν ήθελαν να αφήσουν τους μαθητές τους, τόνισε ο μαθηματικός του σχολείου, Μιχάλης Σταθακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα