Καταθέτει την Παρασκευή

Δεν απέφυγε την κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί με αφορμή τις καταγγελίες που διατύπωσε στη συνεδρίαση του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για λίστα την οποία ο ίδιος είχε παραδώσει με φοροφυγάδες για βεβαιωμένα χρέη που δεν έχουν μέχρι στιγμής εισπραχθεί.

Παρά την προσπάθεια εκ μέρους του για ανασκευή όσων φέρεται να είπε, ο κ. Πεπόνης του απέστειλε ήδη κλήση να καταθέσει ως μάρτυρας την ερχόμενη Παρασκευή. Μάλιστα ο
βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο πρώτος από τους μάρτυρες της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών πάντως επιχείρησε αναδίπλωση στο θέμα, τονίζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, «δε δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με φοροφυγάδες πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων που είχε παραδοθεί στο υπουργείο Οικονομικών από τον κ. Κουσελά διέψευσε και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και πρόσθεσε: «Υπάρχει, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, η υποχρέωση δημοσιοποίησης της λίστας των πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχει και η διαδικασία στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣΔΟΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους φοροφυγάδες».

Τα δημοσιεύματα του Τύπου πάντως που έδωσαν το έναυσμα για την εισαγγελική έρευνα αναφέρονταν σε έντονο φραστικό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στον κ. Κουσελά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Κουσελάς ρώτησε τον κ. Βενιζέλο ποια μέτρα έχουν ληφθεί για τους μεγαλοοφειλέτες και εκείνος αντέδρασε, ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος όσο ήταν υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Κουσελάς φέρεται να απάντησε πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες, αλλά τον «έφαγαν» τα μεγάλα συμφέροντα, συνδέοντας την ενέργειά του αυτή με την αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών.

Λίγο αργότερα ο κ. Κουσελάς φέρεται να διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι η λίστα αφορούσε 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ο καθένας. Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου θα εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις όπως αυτή της απιστίας
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα