ΑΠΘ: Κατάληψη στην πρυτανεία

Υπό κατάληψη παραμένει η πρυτανεία του ΑΠΘ. Ομάδα φοιτητών θέλησε να παρέμβει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, ωστόσο εξαγριώθηκαν όταν ο πρύτανης Περικλής Μήτκας, αποφάσισε η σύγκλητος να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

Φοιτητές, που επεδίωξαν να παρέμβουν στην προγραμματισμένη για σήμερασυνεδρίαση της Συγκλήτου, πήγαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων και διαπίστωσαν ότι τα τμήματα των Σχολών συνεδρίαζαν με τηλεδιάσκεψη από άλλους χώρους. Έτσι προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου

διοίκησης, ενώ υποχρέωσαν τους διοικητικούς υπαλλήλους να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

Στη συνέχεια, φοιτητές μετέβησαν στο Παιδαγωγικό Τμήμα και στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ στη Θέρμη, αίθουσες των οποίων φιλοξενούσαν την τηλεδιάσκεψη της Συγκλήτου, την οποία και διέκοψαν. Στην αίθουσα συνεδριάσεων των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη βρισκόταν και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ο οποίος συνομιλεί αυτή τη στιγμή με τους φοιτητές.

Εν τω μεταξύ σάλο προκαλεί η δήλωση του αντιπρύτανη του Ιδρύματος Γιάννη Τζιφόπουλου ότι «πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας» και «να τρώει μια σφαλιάρα όποιος δεν συμμορφώνεται» γιατί «δεν αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας»

Συγγνώμη για τα σκουπίδια στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο ζήτησε ο αντιπρύτανης-θύμα της χθεσινής επίθεσης με σκουπίδια στο γραφείο του Αντώνης Καλοκαιρινός. Όπως είπε, «αισθάνεται ντροπή για το θέαμα και απολογείται τόσο στους φοιτητές όσο και στους γονείς για τα σκουπίδια στους χώρους του πανεπιστημίου».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα