Καταδίκη τριών στελεχών της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους υπευθύνους της εφημερίδας «Δημοκρατία» τους οποίους έκρινε ενόχους για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.

Η καταδίκη αφορά δημοσιεύματα της εφημερίδας σχετικά με την δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2012 του υφυπουργού, για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του εκδότη, του διευθυντή και δημοσιογράφου της εφημερίδας. Οι τρεις κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν στο ακροατήριο από το δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη.

Στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, δια της υπεράσπισής τους, υποστήριξαν ότι προχώρησαν στα επίμαχα δημοσιεύματα κρίνοντας ότι υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον του κοινού για το θέμα ενώ τόνισαν πως τα κείμενα που δημοσιεύθηκαν δεν περιείχαν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική για τον εκδότη και το διευθυντή της εφημερίδας , κρίση που ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από τους δικαστές.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου υποστηρίζει ότι «δέχθηκε πόλεμο λάσπης» με «σκόπιμη διαστρέβλωση των γεγονότων».

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Με την σημερινή πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να αποκαλυφθεί ο πόλεμος λάσπης που δέχθηκα από την εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφορικά με την δήλωση πόθεν έσχες μου, του 2012. Δήλωση η οποία, όπως κρίθηκε, ήταν απολύτως σύννομη, ειλικρινής και πλήρης.

Η κριτική του Τύπου, ακόμα και η πιο σκληρή όχι μόνο είναι αποδεκτή αλλά και επιβάλλεται. Αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι η συκοφαντία, η σκόπιμη διαστρέβλωση των γεγονότων και η συστηματική παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Σε ότι με αφορά δεν διατίθεμαι να κάνω «εκπτώσεις» σε ζητήματα ηθικής τάξης και θα υπερασπίζομαι με κάθε νόμιμο μέσο την τιμή και την υπόληψη μου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα