«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την εισαγγελική έρευνα

Νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης -αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη περί συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Σε γραπτή δήλωση του ο Αντώνης Σαμαράς

αφού χαιρέτισε την εισαγγελική παρέμβαση, έκανε λόγο για άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι ο ίδιος είχε καταγγείλει μόλις προχθές τον Αλέξη Τσίπρα στη βουλή για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία, διαφορετικά -όπως επισημαίνεται στη δήλωση-αποκαλύπτεται ως υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180».

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναφέρει: «ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με φόντο τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα περί πολιτικής απονομιμοποίησης και απομόνωσης της κυβέρνησης. «Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

Δηλώσεις «σχετικά με το σοβαρό, όπως το χαρακτηρίζει θέμα των καταγγελιών για χρηματισμό βουλευτών» θα κάνει αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Σημειώνεται ότι αύριο το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, με θέμα τα κόκκινα δάνεια.



Keywords
Τυχαία Θέματα