Κατά του «κουρέματος» οι πολίτες

Αρνητικά κρίνουν έξι στους δέκα πολίτες τη συμφωνία των Βρυξελλών για το 'κούρεμα' του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής», εν μέσω πολιτικής «θύελλας» από τα χθεσινά πρωτοφανή γεγονότα στις παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ποσοστό

58,9% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου, εκτιμώντας πως ο λαός θα κληθεί να καταβάλει μεγάλα ανταλλάγματα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα το 44% αξιολογεί αρνητικά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και το 14,9% μάλλον αρνητικά, έναντι 12,6% που κρίνει τις εξελίξεις ως θετικές και 23,1% ως «μάλλον θετικές». Ταυτόχρονα η πλειοψηφία ζητεί σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, χωρίς ωστόσο να γίνεται συγκεκριμένη ως προς τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τη στελεχώσουν.

Hχηρό είναι το μήνυμα για το πολιτικό σύστημα από τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε σήμερα. Σύμφωνα με αποτελέσματα της έρευνας της ΚΑΠΑ Research, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 14,7%, το ΚΚΕ 9,1%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 1,8%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται εν μέσω πολιτικής «θύελλας» από τα χθεσινά πρωτοφανή γεγονότα στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανά την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα