Σχέδιο για τα «κουρεμένα» ομόλογα

Με κρατικά ακίνητα, τα οποία θα περιληφθούν σε εταιρεία ειδικού σκοπού, σχεδιάζει να καλύψει η κυβέρνηση τις απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία από τη συμμετοχή τους στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Ο κύριος Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να θιγούν το ύψος και η καταβολή των συντάξεων. Αν εφαρμοστούν όλα όσα ψηφίστηκαν

δεν θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, δήλωσε νωρίτερα στο MEGA o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

“Το επόμενο βήμα για την Ελλάδα θα είναι η αποπομπή της από το ευρώ, αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της τελευταίας συνόδου Κορυφής” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση, ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

“Όποιος πανηγυρίζει για το κούρεμα  αυτο-γελοιοποιείται”, αναφέρει σεάρθρο του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, ο πρόεδρος της ΝΔ ΑντώνηςΣαμαράς, και ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πει«ναι» σε μία πολιτική που θεωρεί λάθος και επιβλαβή για τη χώρα.

“Εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της οι Ευρωπαίοι θα προχωρήσουνκαι σε νέο κούρεμα του χρέους” εκτίμησε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 καιτους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση, ο ομότιμος καθηγητής τουΟικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπήτρος.

«Το σχέδιο για “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων κατά 50% συνιστά πιστωτικό γεγονός και θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε ακόμη χαμηλότερη αξιολόγηση της Ελλάδας», προειδοποιεί ο οίκος Fitch.

Σταθερή στα 3Α διατήρησε την αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού ΤαμείουΧρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οίκος αξιολόγησης Standard &Poor's.

Keywords
Τυχαία Θέματα