Κάνουν τον γύρο του κόσμου

Οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα βρίσκονται κάτω από τους προβολείς διεθνών ΜΜΕ, τα οποία, μέσω των  ανταποκριτών τους στην Αθήνα, μιλούν για κάλπες στις 6 Μαΐου μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας,

Παπαδήμος ανακοίνωσε  εκλογές στις 6 Μαϊού.»  είναι ο τίτλος του BBC. «Τέλος αναμένεται να μπει στην τεχνοκρατική κυβέρνηση Παπαδήμου μετά από συνάντηση του τελευταίου με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Οι εκλογές θα είναι η πρώτες στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης χρέους που οδήγησε σε δραστικές περικοπές των δαπανών και βίαιες διαδηλώσεις» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Το CNN αναμεταδίδει τις πληροφορίες των ελληνικών ΜΜΕ, τονίζοντας ότι ο Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτών εκλογών, που αναμένεται να προκηρυχθούν εντός της ημέρας, την 6η Μαΐου. Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια απόσταση  25 ημερών μεταξύ τη διάλυσης του κοινοβουλίου και την πρόωρη  διεξαγωγή εκλογών, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters το οποίο αναφέρει ότι ανεπίσημα έχει ανοίξει η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα. O  Αντώνης Σαμαράς, του οποίου το κόμμα βρίσκεται μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, υποστήριξε κατά τη  διάρκεια ομιλίας του Σαββατοκύριακου ότι θα αυξήσει τις  χαμηλές συντάξεις και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Το ρεπορτάζ εστιάζει στις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί ... θα πρέπει να πάμε πάλι σε εκλογές

«Τόσο η  Νέα Δημοκρατία όσο και  το ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων,  τη μείωση των  δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την περικοπή των συντάξεων. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να  επαναδιαπραγματευθεί ορισμένα τμήματα του σχεδίου», καταλήγει το Reuters

Όσο για τη Wall Street Journal, ανέφερει χαρακτηριστικά πως, «η ελληνική Βουλή είχε την τελευταία συνεδρίαση πριν τη διάλυσή της, την περασμένη Τρίτη, ανοίγοντας, στην ουσία, το δρόμο για την προεκλογική περίοδο στη χώρα». Δεν παρέλειψε δε να υπογραμμίσει ότι, «η μεταβατική κυβέρνηση πέρασε το τελευταίο σχέδιο νόμου της θητείας της, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του ποσού της νέας δανειακής σύμβασης».

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει, επίσης, αναφορά στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού Mega, γράφοντας πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «κατοχυρώνουν», μέχρι στιγμής, μόνο 32,4%, πράγμα που σημαίνει, απαραιτήτως, συγκυβέρνηση, με ακόμα έξι κόμματα να «στελεχώνουν» τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα