Μείωση ποσοστών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και εννεακομματική Βουλή

Εννεακομματική Βουλή προκύπτει από το Βαρόμετρο Aπριλίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, με τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να σημειώνουν νέα υποχώρηση και να απομακρύνονται από το
στόχο της αυτοδυναμίας.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο στην κοινωνία διαμορφώνεται ισχυρό ρεύμα για κυβερνήσεις συνεργασίας -κυρίως των κομμάτων της Αριστεράς. Από τα εννέα κόμματα που φαίνεται να καταφέρνουν την είσοδό τους στη Βουλή τα τέσσερα εισέρχονται για πρώτη φορά.
 
Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας, το 17% αυτοδύναμες κυβερνήσεις, το 8% επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση, το 7% νέα πρόσωπα/ κόμματα και το 3% κυβέρνηση τεχνοκρατών. Το 6% δεν έχει γνώμη και 7% αφορά άλλες απαντήσεις.

Από το 52% που επιθυμεί κυβερνήσες συνεργασίας, το 26% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς, το 10% κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ευρύτερο συνασπισμό με βάση τα δύο μεγάλα κόμματα θέλει το 2%, συνεργασία δεξιών κομμάτων θέλει το 3%, συνεργασία εκτός ΠΑΣΟΚ - ΝΔ το 2% και κεντροαριστεράς το 2% και άλλες συνεργασίες 7%.

Ως προς την εκλογική επιρροή των κομμάτων, η ΝΔ συγκεντρώνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, η ΔΗΜΑΡ 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΚΚΕ 11%, η Χρυσή Αυγή 5%, ο ΛΑΟΣ 3%, οι Οικολόγοι 3%, η ΔΗΣΥ 2%, η Δράση 2%, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και 3,5% τα λοιπά κόμματα.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα