«Κανονικά μισθοί και συντάξεις»

Τηδέσμευση ότι οι μισθοί και οι συντάξειςθα πληρώνονται κανονικά επανέλαβε ουπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης,μιλώντας στον ΣΚΑΪ καιυπογράμμισε ότι αυτή είναι η μέγιστηκόκκινη γραμμή της κυβέρνησης. «Τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη, αν δεν κουμπώσει όλο το παζλ της συμφωνίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε πάντως ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας. «Πράγματι χρόνος δεν υπάρχει καθόλου», είπε.

Τόνισε ότι η συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή

θα μπορεί να ψηφιστεί από όλη την κυβερνητική πλειοψηφία. «Δεν θα φέρουμε μέτρα που θα έρθουν σε σύγκρουση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα», ανέφερε.

Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι «τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη και όλα είναι στη διαπραγμάτευση και θα κλείσουν όλα μαζί», ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «η διαπραγμάτευση είναι συλλογική».

Αναφερόμενος στους πιστωτές, ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για ήξεις αφίξεις από την πλευρά τους, ενώ χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις του με τους ευρωπαίους ομολόγους του.

Είπε όμως ότι «είχαν συνηθίσει υπουργούς μίας χώρας που έλεγαν πάντα ‘ναι'».

Για την μεταφορά των χρημάτων των πρεσβειών, είπε ότι «δεν είναι κάτι καινούργιο», προσθέτοντας πως η εν λόγω πρακτική υπάρχει και σε άλλες χώρες, όπως την Ολλανδία.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν απειλούνται όσο υπάρχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διευκρίνισε ότι θεωρεί αδιανόητη την παρουσία του σε άλλο υπουργείο.

Αίσθησηπάντως προκάλεσε η χθεσινή αναφοράτου στα περί ανατίναξης τύπου Κούγκι,σε συνέντευξη που έδωσε στην ERT Open.

Μέσασε αυτό το κλίμα καθυστερήσεις τουκαταλογίζει σήμερα η «Σu deutsche Τσάitung»,που επικαλείται εκπρόσωπο κράτουςμέλους ο οποίος τον κατηγορεί ότιουσιαστικά έχει αντικαταστήσει τιςοικονομικές συζητήσεις στο Eurogroupμειδεολογικές. Το δυσοίωνο κλίμα ήρθε ναεπιτείνει η υποβάθμιση της ελληνικήςοικονομίας σε 3C πουεπιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch,επικαλούμενος μεταξύ άλλων τις αβέβαιεςπροοπτικές μιας έγκαιρης εκταμίευσηςκεφαλαίων από τους θεσμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα