Καναδάς: Εντυπωσιακά εγκαίνια

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» πραγματοποιήθηκαν, στο πρώτο σε επισκεψιμότητα Μουσείο του Καναδά, το μουσείο Ιστορίας στην Οττάβα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν περισσότερα από 1.000 άτομα, πραγματοποιώντας την πολυπληθέστερη συγκέντρωση έναρξης περιοδικής έκθεσης στα τελευταία 20 χρόνια λειτουργίας του μουσείου.

Η Γενική Γραμματέας του ελληνικού υπουργείου πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη ανέπτυξε το κεντρικό θέμα της έκθεσης
που είναι η μορφή του Έλληνα και η ιστορία της Ελλάδας με τη μοναδική προσφορά της στις τέχνες, τις επιστήμες,τη φιλοσοφία, την πολιτική, μέσα από εμβληματικά έργα και από ανασκαφικά δεδομένα.

Και πρόσθεσε ότι η έκθεση αυτή δείχνει ποια είναι η θέση του ελληνικού πολιτισμού στον παγκόσμιο χάρτη και πώς αναδεικνύεται με διεθνείς συμπράξεις.

Την επομένη των εγκαινίων, στον ίδιο χώρο, παρουσία 250 εκπροσώπων της καναδικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, η κ. Βλαζάκη, τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει συνεργασίες μεταξύ κρατών και οργανισμών για μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που διατηρούν στην επικαιρότητα θέματα όπως τον αγώνα κατά της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών και το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα