Καμικάζι ο δράστης στην Αίγυπτο

Ηβομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκεχθες στην Αίγυπτο κι είχε ως αποτέλεσματον θάνατο 3 τουριστών από την Κορέα καιτου Αιγύπτιου οδηγού του λεωφορείουπου τους μετέφερε διαπράχθηκε από ένανκαμικάζι, δήλωσε σήμερα στο ΓερμανικόΠρακτορείο ένας αξιωματικός των υπηρεσιώνασφαλείας.

Ο αξιωματικόςαυτός, που δεν ήθελε να αποκαλύψει τηνταυτότητά του, είπε ότι ο βομβιστήςεπιβιβάστηκε στο λεωφορείο όταν οιπόρτες είχαν ανοίξει,

καθώς ένας ξεναγόςείχε μόλις επιστρέψει έχοντας ολοκληρώσειτις τυπικές διαδικασίες στην αιγυπτιακήπλευρά του μεθοριακού περάσματοςΤάμπα-Εϊλάτ, στα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τηναστυνομία, οι εικόνες που κατέγραψανκάμερες ασφαλείας επέτρεψαν στις αρχέςνα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ηεπίθεση ήταν έργο ενός βομβιστή-καμικάζι.

«Σύμφωνα με τηνπροανάκριση, κάποιοι τουρίστες είχανήδη κατέβει για να παραλάβουν τιςαποσκευές τους. Τότε ένας άνδρας ανέβηκεστο λεωφορείο. Και μια έκρηξη σημειώθηκεστο τρίτο του βήμα» δήλωσε στο ΓαλλικόΠρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείουΕσωτερικών Χάνι Αμπντελατίφ.

Ο πρεσβευτής τηςΝοτίου Κορέας στο Κάιρο, Κιμ ΓιουνγκΣο, επιβεβαίωσε στο δίκτυο MBN TV της Σεούλότι η ενέργεια αυτή φαίνεται πως ήταν«μία επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησεένας τρομοκράτης».

Η επίθεση, στηνοποία τραυματίστηκαν άλλοι 27 άνθρωποι,ήταν η πρώτη που προκάλεσε τον θάνατοτουριστών στην Χερσόνησο του Σινά απότο 2006, ενώ ήταν η πρώτη με στόχο ξένουςπολίτες στην Αίγυπτο από το 2009, όταν μίαΓαλλίδα είχε σκοτωθεί από την έκρηξημιας χειροβομβίδας σε παζάρι στο Χαναλ Χαλίλι, στην καρδιά του ιστορικούΚαΐρου.

Την ευθύνη για τηνεπίθεση δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωσημέχρι στιγμής, όμως εφόσον έχειπραγματοποιηθεί από τζιχαντιστές,σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στη βία πουσυνταράσσει την χώρα καθώς οι ένοπλεςομάδες δεν έβαζαν στο στόχαστρο παράτα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας μετά τηνανατροπή από το στρατό του ισλαμιστήπροέδρου Μοχάμαντ Μόρσι την 3η Ιουλίου2013.


Keywords
Τυχαία Θέματα