«Οι καταθέσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες»

Ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε εκ νέου απόψε ότι «οικαταθέσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες», μιλώντας από το βήματης Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων για το ΤαχυδρομικόΤαμιευτήριο. Οκ. Στουρνάρας τόνισε ότι «σήμερα βρισκόμαστεστο τελευταίο στάδιο της ανακεφαλαιοποίησηςτων τραπεζών και εως το τέλος Απριλίουθα ολοκληρωθεί η αύξηση του

μετοχικούκεφαλαίου».Απαντώνταςστους επερωτώντας βουλευτές που μίλησανγια ναυάγιο συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank,ο υπουργός Οικονομικών τους συνέστησενα περιμένουν λίγο για να δουν αν υπάρχεικάτι τέτοιο. «Μην προ τρέχετε», είπεχαρακτηριστικά, ο κ. Στουρνάρας.

Αύριοστις 4 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικώνθα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας.

Γιαμεγάλες διακυμάνσεις των μετοχών τηςΕθνικής και της Eurobankπουπαραπέμπουνστην εποχή της κλωνατέξ και υποδουλώνουνχειραγώγηση του Χρηματιστηρίου, έκανελόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων ΕλλήνωνΠάνος Καμμένος.

«Οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες», είχε τονίσει και νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, και επισήμανε πως οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δεν προκαλούν καμία ανησυχία. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπήρχε μάλιστα ησυχία σήμερα», είπε χαρακτηριστικά. Με οριακή άνοδο 0,74% στις 829 μονάδες έκλεισε, νωρίτερα, το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

«Καρπαζο-εισπράκτορες της Ευρώπης», χαρακτήρισε τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας , φέρνοντας ως παράδειγμα το ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής- Eurobank για το οποίο, όπως είπε, πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση πανηγύριζε.

Για «αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις που δεν πείθουν κανένα, παρά μόνο τον κ. Καμμένο» κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, και πρόσθεσε ότι «θέλει τώρα και τα κλειδιά από τον ελληνικό λαό για να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια».

Για «ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας» κατηγορεί η Δημοκρατική Αριστερά, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «επενδύει στην καταστροφή της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα