Και το Ιράν στην ομάδα επαφής για τη Συρία

Το Ιράν συμμετέχει σήμερα στην πρώτη συνάντηση της τετραμελούς «ομάδας επαφής» για τη Συρία, τη δημιουργία της οποίας πρότεινε η Αίγυπτος, ανακοίνωσαν ιρανοί αξιωματούχοι, μετέδωσε το ιρανικό δίκτυο στα αραβικά Αλ Αλάμ.

«Ο υφυπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμίρ Αμπντολαχιάν αναχώρησε για το Κάιρο για να συμμετάσχει στη συνάντηση της "ομάδας επαφής"--Αίγυπτος, Ιράν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία--την δημιουργία της οποίας πρότεινε ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι

με στόχο την επίλυση της κρίσης στη Συρία», επισημαίνει το τηλεοπτικό δίκτυο.

«Η συμμετοχή του Ιράν στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών για την διευθέτηση της συριακής κρίσης και για να ακούσει η Τεχεράνη τις αιγυπτιακές προτάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, σύμφωνα με το Αλ Αλάμ.

«Το Ιράν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή για να εξηγήσει τις θέσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η πρόταση η "ομάδα επαφής" να διευρυνθεί, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ιρανικού κοινοβουλίου Αλαεντίν Μπορουζερντί δήλωσε από την πλευρά του πως το Ιράν επιθυμεί να συμμετάσχει στην ομάδα και το Ιράκ.

Στο Κάιρο βρίσκεται από σήμερα ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Μόρσι και με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αράμπι, καθώς και με τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Κάμελ Αμρ. Επίσης θα έχει συνομιλίες και με μέλη της συριακής αντιπολίτευσης. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα