Και αστικές ευθύνες για το νοσοκομείο Έδεσσας

Την επιστροφή 1,8 εκατ. ευρώ θα διεκδικήσει το υπουργείο Υγείας, ανεξάρτητα από τις ποινικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν για όσους εμπλέκονται σε υπόθεση που έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και αφορά ορθοπεδικό υλικό στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Το ποσό αυτό φέρεται να εισέπραξαν παράνομα από προμήθειες ορθοπεδικού υλικού γιατροί και προμηθεύτριες εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η υπόθεση καθυστέρησε έξι χρόνια, καθώς παρά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο, το πόρισμα δεν είχε παραδοθεί ακόμη στις εισαγγελικές αρχές για να παρέμβει και το
αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή να ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων.

«Η προσπάθειά μας δεν περατώνεται με την αποστολή των ευρημάτων στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή της Έδεσσας και την πειθαρχική παραπομπή των εμπλεκόμενων νοσοκομειακών στελεχών. Αντίθετα θα αναζητηθούν οι αστικές ευθύνες του συνόλου των εταιρειών και των νοσοκομειακών στελεχών, ώστε σε άμεσο χρόνο να επιστραφεί το σύνολο της οικονομικής ζημίας που ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ», δήλωσε σήμερα ο διοικητής της 3ης υγειονομικής περιφέρειας Άρης Μουσιώνης.

Για το θέμα της καθυστέρησης, είπε ότι καταγράφηκαν οι αποκλίσεις από τα νόμιμα και σε λίγους μόνο μήνες επιμετρήθηκε η οικονομική βλάβη του νοσοκομείου και συμπλήρωσε ότι εκτιμήθηκε αυτή ανά στέλεχος και εταιρεία και εκπονήθηκαν προτάσεις που αντιμετωπίζουν ολιστικά το πρόβλημα. Η καθυστέρηση, όπως είπε, οφείλεται και στο γεγονός ότι έληξε η θητεία του επικεφαλής της ομάδας ελέγχου, επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας κ. Βλάχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα