Και αρχαιοκάπηλος και χασισοκαλλιεργητής

Διπλή παράνομηδραστηριότητα ανέπτυσσε ένας 58χρονοςημεδαπός στην Καισαρειά Κοζάνης, οοποίος αφενός κατείχε παρανόμως αρχαίααντικείμενα, χρονολογούμενα από τουςελληνιστικούς, ρωμαϊκούς και βυζαντινούςχρόνους και αφετέρου καλλιεργούσεδενδρύλια κάνναβης. Ο 58χρονος συνελήφθηαπό αστυνομικούς του Τμήματος ΑσφαλείαςΚοζάνης, κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκεστο σπίτι του, παρουσία δικαστικούλειτουργού.

Στη διάρκεια της έρευνας,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσεραδενδρύλλια και 128 σπόροι κάνναβης,μικροποσότητα ακατέργαστης

κάνναβης,27 αρχαία νομίσματα, ένα αρχαίο έλασμακαι τέσσερα αρχαία δαχτυλίδια. Οσυλληφθείς θα οδηγηθεί στον ΕισαγγελέαΠλημμελειοδικών Κοζάνης, με τις κατηγορίεςτης καλλιέργειας, κατοχής ναρκωτικώνκαι παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Στο μεταξύ, δύο ημεδαποί,ηλικίας 37 και 40 ετών, συνελήφθησαν στηνπόλη της Καβάλας και σε χωριό της περιοχήςαντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακίνησηναρκωτικών, ενώ ο πρώτος κατηγορείταικαι για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Αστυνομικοί της ΟμάδαςΔίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος ΑσφάλειαςΚαβάλας, μετά από κατάλληλη αξιοποίησηπληροφοριών, εντόπισαν τον 37χρονο, στηνΚαβάλα.

Σε έρευνα που ακολούθησεστο αγρόκτημα και σε δύο οικίες του37χρονου, σε χωριά της Καβάλας -στη μιααπό αυτές διέμενε και ο 40χρονος, ο οποίοςεπίσης συνελήφθη- βρέθηκαν μεταξύ άλλωνκαι κατασχέθηκαν τα εξής: 21 φυτά κάνναβης,επτά νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστηκάνναβη και 13 κορμοί δενδρυλλίων.

Οι συλληφθέντες θαοδηγηθούν στην Εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΚαβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργείτο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα