«Παγώνει» το δεύτερο κούρεμα μισθών στο δημόσιο

Αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας από το Υπουργείο Οικονομικών το δεύτερο «κούρεμα» μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους, το οποίο προβλεπόταν από το Μνημόνιο να ισχύσει από 1ης Νοεμβρίου 2012.
Με τροπολογία που κατέθεσε χθες (Παρασκευή) στη Βουλή, το υπουργείο  «παγώνει» τις περαιτέρω περικοπές που προβλεπόταν να υποστούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνειακοί, υπαλλήλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ.λπ.).                                                                               

                             Η αναστολή της μείωσης θα ισχύσει μέχρι να μπορέσει η κυβέρνηση να τους καταβάλει το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων και Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων, που καθιέρωσε το νέο μισθολόγιο. Το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σ’ αυτό το «πάγωμα» επιπλέον μειώσεων για να αποφευχθεί μία κοινωνική έκρηξη.
Οι αποδοχές των υπαλλήλων αυτών είχαν μειωθεί ήδη έως 25% από την 1η Νοεμβρίου 2011 και επρόκειτο να «ψαλιδιστούν» περαιτέρω σε τρεις ισόποσες δόσεις (α΄δόση από 1ης/11/2012, β΄ δόση από 1ης/11/2013 και γ΄ δόση από 1ης/11/2014)
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο ενιαίο μισθολόγιο είχε περιληφθεί αυτή η ρύθμιση, καθώς από τις διατάξεις του προέκυπταν συνολικές μειώσεις αποδοχών που σε αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων με υψηλά επιδόματα έφθαναν ακόμη και το 52%.
Όμως, η επιπλέον μείωση του 25% αναστέλεται σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, η οποία περιλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα