Ισραήλ: «Πράσινο» για την ανέγερση 380 κατοικιών

H δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ έδωσε σήμερα το οριστικό πράσινο φως για την οικοδόμηση 380 κατοικιών σε δύο συνοικίες εποίκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το εβραϊκό Κράτος, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας δημοτικός σύμβουλος.

«Η οικοδομική άδεια εγκρίθηκε από μία επιτροπή του δήμου για 307 κατοικίες στο Ραμότ και 73 στο Χαρ Χόμα» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πέπε Αλαλό του αριστερού κόμματος της αντιπολίτευσης Μερέτζ.

Αυτή η ανακοίνωση συνιστά ένα νέο

πλήγμα στην ειρηνευτική διαδικασία, που βρίσκεται ήδη σε τέλμα, καθώς η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ είναι ένα από τα βασικότερα προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ιερουσαλήμ και των Παλαιστινίων.

«Η δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις εκλογές της 17ης Μαρτίου προκειμένου να επεκτείνει τις συνοικίες (εποίκων) που βρίσκονται πέρα της πράσινης γραμμής», των συνόρων, δηλαδή προτού οι Ισραηλινοί καταλάβουν τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο του 1967, επισήμανε αυτός ο δημοτικός σύμβουλος.

«Αυτούς του είδους η απόφαση μας απομακρύνει από κάθε ενδεχόμενο να επιτευχθεί μία συμφωνία με τους Παλαιστίνιους» προσέθεσε ο ίδιος.

Η Γιεχούντιτ Οπενχάιμερ, εκ των επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ειρήνη Τώρα, που αντιτίθεται στους εποικισμούς, κατήγγειλε επίσης την ανέγερση αυτών των κατοικιών.

«Τη στιγμή που (ο πρωθυπουργός) Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά για μια ανυπόστατη ενότητα της Ιερουσαλήμ, που τελεί υπό ισραηλινή κυριαρχία, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, οι μπουλντόζες δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα στο πεδίο και σαμποτάρουν κάθε απόπειρα να επιτευχθεί μία συμφωνία» υποστήριξε η ίδια, όπως ανέφερε ο ιστότοπος Walla.

Η επιτροπή Οικονομικών του ισραηλινού κοινοβουλίου ενέκρινε την Κυριακή την εκταμίευση 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων για την οικοδόμηση ενός τουριστικού κέντρου σε έναν εποικισμό στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα