«'Ήρθε η ώρα για τις μεταρρυθμίσεις»

«Η Ελλάδα πέρασε έναν δύσκολο κάβο, ήρθε η ώρα για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και καμία κυβέρνηση δεν επεδίωξε γιατί υπήρχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Euronews, και τόνισε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη. Εν τω μεταξύ, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο

της αποψινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Η εισήγηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη.

Η κυβέρνηση από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φέρει στην Βουλή τα πρώτα νομοσχέδια που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ θα ανοίξει η διαδικασία για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.

Το τελικό κείμενο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, υπό την πίεση των θεσμών που θα πρέπει να δώσουν την τελική έγκριση.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, το τελικό κείμενο αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να κατατεθεί στο επόμενο δεκαήμερο στη Βουλή.

Στη δήλωσή του στο Euronews, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεκινά αδυσώπητο αγώνα για την αποκατάσταση της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και την παράλληλη αύξηση των δημόσιων εσόδων.

«Η πολιτική μας βούληση να πληρώσουν το μερίδιό τους όσοι δεν πλήρωναν μέχρι τώρα γίνεται πράξη, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας φορολογικής συνείδησης στους πολίτες» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι τα πολλά, μικρά και μεγάλα καρτέλ κατεστημένων συμφερόντων θα σπάσουν.

«Ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει πορεία» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα