Λαπαβίτσας: "Μας εκβίασαν..."

Σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Σαμοίλη για όλους και για όλα!

Αποκάλυψε πως "...η συμφωνία που προέκυψε είναι προϊόν μιας πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης υπό καθεστώς εκβιασμού. Μας εκβίασαν με τη ρευστότητα και με τη χρηματοδότηση και όποιος λέει κάτι άλλο δεν λέει την αλήθεια. Δεν υπέκυψε όμως η Ελλάδα

πλήρως στον εκβιασμό και αυτή είναι η επιτυχία της κυβέρνησης. Αλλά μια συμφωνία που γίνεται υπό καθεστώς εκβιασμού δεν είναι ακριβώς και η ιδανική".

Πρόσθεσε δε πως "πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν πνίγηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει αμέσως να αρχίσουμε να ανακουφίζουμε τα λαϊκά στρώματα και επειδή πιστεύω ότι θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση επειδή οι πιστωτές μας επέβαλαν αυτή τη συμφωνία , θα μας πάνε κόντρα, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτές τις συγκρούσεις που θα συμβαίνουν συνέχεια το επόμενο διάστημα , για να επιβάλουμε τις αλλαγές που θέλουμε . Ταυτόχρονα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για να προσεγγίζουμε την επόμενη διαπραγμάτευση η οποία δεν αργεί θα είναι τον Ιούνιο, με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν που προσεγγίσαμε την προηγούμενη διότι το εκβιασμό που τον βλέπεις και τον ζεις δεν πρέπει να τον αντιμετωπίσεις με τον ίδιο τρόπο και την επόμενη φορά. Αν συμβεί αυτό θα πρόκειται περί ηλιθιότητας από την πλευρά μας".

Είπε επίσης τα εξής:

- "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση τις πρώτες τρεις εβδομάδες της διαπραγμάτευσης. Στην ουσία βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν ενδοιασμό και έκανε τη συμφωνία που έκανε".

-"Στη βάση αυτής της συμφωνίας πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της χώρας η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη τη στιγμή αυτή".

- Φυσικά και γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση και είχε κάνει τις προβλέψεις της η οικονομική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι εμπλέκοντας στη διαμόρφωση του προγράμματος".

Τόνισε ακόμα ότι η απόφαση του Βαρουφάκη (σ.σ. δεν θέλουμε άλλα χρήματα από τους δανειστές, δεν θέλουμε τις δόσεις, δεν θέλουμε να δανειζόμαστε για να αποπληρώνουμε παλαιότερα δάνεια) ήταν μια γενική θέση και ήταν αναμφίβολα σωστή, ταυτόχρονα όμως "...η Ελλάδα έχει πάρα πολύ συγκεκριμένες ανάγκες άμεσα και θα τις έχει στο επόμενο διάστημα , αυτές δεν αναιρούνται από τη γενική θέση, πρέπει να υπάρχει μετρητό για να τις αποπληρώσει. Η Ελλάδα λοιπόν χρειάζεται λεφτά τώρα και θα χρειαστεί και στο επόμενο διάστημα".

Στο ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα, απάντησε ότι προς το παρόν "...η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη και μέχρι το καλοκαίρι. Το ΄’χει πει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε γενικές γραμμές είναι σωστό. Οι αποπληρωμές χρέους που πρέπει να γίνουν το μήνα αυτό και τον επόμενο μήνα είναι διαχειρίσιμες . Βεβαίως με την προοπτική ο κόσμος να πληρώνει τους φόρους του, όχι νέους φόρους αλλά τους υφιστάμενους, διότι αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλη υστέρηση εσόδων και αυτό δημιουργεί ζήτημα".

Και κατέληξε: συνέχισε: "Έχουμε μια συμφωνία, σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε το πρόγραμμά μας… Τώρα θα πρέπει να προχωρήσουμε –πολλές φορές και παρά τη συμφωνία – στην υλοποίηση του προγράμματός μας αυτό επείγει, αυτό προέχει και αυτό περιμένω να δω την κυβέρνηση να κάνει. Πρέπει ο ελληνικός λαός να δει άμεσα αποτελέσματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα