Στις Σέρρες ο Πάνος Καμμένος

Στο ζήτημα που προέκυψε από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών, μετά τις εξελίξεις με το ελβετικό φράγκο, αναφέρθηκε από τις Σέρρες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό Σερρών.

«Εξήντα μία χιλιάδες οικογένειες οδηγούνται σε καταστροφή.
Έχουν ήδη επιβαρυνθεί με τεράστια ποσά για τα δάνεια που έπαιρναν από τις τράπεζες, και θέλω να θυμίσω ότι μίλησα για τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου από το 2010. Μετά την καταστροφή των μικρο-ομολογιούχων με τα μέτρα της κυβέρνησης και το περίφημο PSI, χιλιάδες οικογένειες σήμερα χτυπιούνται από τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Ακόμα μια φορά, την ευθύνη τη φέρει το υπουργείο Οικονομικών. Όταν πουλήθηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου τα οποία κάλυπταν τις τράπεζες, χάθηκε και η ασφάλεια εκείνων που πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Είναι μια υπόθεση πολύ σοβαρή και στην οποία εμείς δεν θα κάνουμε πίσω» επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, από τα πυρά του οποίου δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Οικονομικών: «Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών, αντί να κάνει προεκλογική εκστρατεία όπως δεν επιτρέπεται, να ασχοληθεί με αυτές τις 61.000 ελληνικές οικογένειες» είπε και πρόσθεσε: «ο κ. Χαρδούβελης ανήκει στην ηγετική συμμορία του οικονομικού επιτελείου του Σημίτη και αποδεικνύει ότι από το 2000 μέχρι σήμερα, με μία διακοπή από το 2004 έως το 2009, η Ελλάδα διοικείται, ανεξαρτήτως από αυτούς που ψήφισαν οι πολίτες, από το σύστημα Σημίτη».

Παράλληλα ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει θέμα να υπάρξει οποιαδήποτε πτώχευση στην Ελλάδα για την αλλαγή πολιτικής. Θα πρέπει να αντιληφθούν οι Έλληνες ότι αυτό πλέον είναι ένα σύστημα εσωτερικής τρομοκράτησης των πολιτών που για πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας το χρησιμοποιεί κατά του λαού του. Αυτά όλα αποτελούν προβοκάτσια και προπαγάνδα έσχατου είδους, κάνουν ζημιά στη χώρα και θα αποτελούν παρελθόν από την 25η Ιανουαρίου και μετά», σημείωσε.

«Οι εκλογές έχουν τελειώσει η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι πάρα πολλές μονάδες και δεν καλύπτεται με κανέναν τρόπο άρα οι επιλογές που αυτή τη στιγμή έχει ο ελληνικός λαός είναι δύο. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος, είτε δεν θα είναι αυτοδύναμος γιατί θα είναι ισχυροί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που θα υποχρεωθεί να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας. Εμείς θα επιδιώξουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κύριο σκοπό την απαλλαγή της χώρας από την ξένη κατοχή, μία κυβέρνηση εθνικά κυρίαρχη», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα ποσοστά που δίνουν στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος μεταξύ άλλων κατήγγειλε τις σχέσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων με την κυβέρνηση, ενώ είπε ότι «οι δημοσκοπήσεις δυστυχώς έχουν καταντήσει εργαλείο για να απειλούν τους πολίτες ή για να προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα