Ηράκλειο: κινητοποίηση για το Καπετανάκειο

Με θέμα την άμεση ανάγκη επίλυσης του χρονίζοντος κτιριακού προβλήματος στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου «Καπετανάκειο», απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, όλοι οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου.

Οι βουλευτές αναφέρονται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μετά τη διακοπή των εργασιών για την αναβάθμιση- ανακατασκευή του, τονίζοντας ότι το 2008 διαπιστώθηκε ότι το κτίριο χρειαζόταν στατική ενίσχυση, προκειμένου να ανταποκρίνεται στους ισχύοντες κανονισμούς αντισεισμικής προστασίας για εκπαιδευτήρια.

Έπειτα από την εκπόνηση στατικής μελέτης

και τη διεξαγωγή δημόσιου διαγωνισμού, ξεκίνησαν, το 2010, οι εργασίες για τη στατική ενίσχυση. Οι εργασίες, προσθέτουν, έχουν σταματήσει και το 1ο Λύκειο, παραμένει «γιαπί»- χώρος ακατάλληλος τόσο για τη φοίτηση και την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο και για τη φυσική άσκηση των παιδιών και την ανάπτυξη οποιασδήποτε δραστηριότητας. Ταυτόχρονα ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την ίδια τη ζωή παιδιών και εκπαιδευτικών, ιδίως σε περίπτωση σεισμού.

Οι βουλευτές Ηρακλείου συμμεριζόμενοι την έντονη αγωνία και ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και συμπαραστεκόμενοι στο δίκαιο αγώνα τους, ζητούν από τον υπουργό, με την επιστολή που απέστειλαν σήμερα, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς άμεση απεμπλοκή του θέματος και τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου καθώς περιορίζονται τα χρονικά περιθώρια για την ένταξή του σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης, του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς και ο ανεξάρτητος Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στο VI Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο οποίο συζητείται την Παρασκευή σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα