Κοινωνική κι αλληλέγγυα οικονομία

Εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Πέρα από το Κρατικό και το Ιδιωτικό-Εμπειρίες και Προοπτικές Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα της Κρίσης» οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι αύριο στις 7μμ στα γραφεία τους.

Τι μπορεί να συνδέει μια εταιρία Λαϊκής Βάσης στη Λακωνία, με μια αυτοδιαχειριζόμενη βιομηχανία στη Θεσσαλονίκη και με ένα μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό στην Αθήνα;

Η απάντηση είναι ότι συγκαταλέγονται όλες
στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ένα Τρίτο Τομέα της Οικονομίας πέρα από την ιδιωτική-κερδοσκοπική επιχειρηματικότητα και τον δημόσιο-κρατικό τομέα.

Η συζήτηση οργανώνεται από τη Συντονιστική Γραμματεία Αττικής των Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Ανανεώνουμε τη γνωριμία μας με τα κινήματα».

Θα μιλήσουν:
Σταύρος Αργυρόπουλος, πρόεδρος της Λακωνικής Βιοενεργειακής Α.Ε. που αναλαμβάνει το διαχωρισμό και τη βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών των μετόχων/μελών της στη Σπάρτη.
Ηλίας Ζιώγας, από το μη-κερδοσκοπικό συνεταιρισμό «Συνάλλοις» στην Αθήνα, που ασχολείται με Δίκαιο Εμπόριο αλλά και με προώθηση τοπικών και βιολογικών προϊόντων.
Μάκης Αναγνώστου, από την αυτοδιαχειριζόμενη βιομηχανία της Βιο ΜΕ στη Θεσσαλονίκη (πρώην Φιλκεράμ-Τζόνσον) που παράγει μεταξύ άλλων και υλικά για μονώσεις κτιρίων.

Γραφεία Οικολόγων Πράσινων, Κουμουνδούρου 14, πλατεία Ελευθερίας (από την πλευρά του Ψυρρή)

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση, από το http://www.ecogreens-gr.org/webtv
Keywords
Τυχαία Θέματα