Ηράκλειο: Διαμαρτυρία υπαλλήλων ΥΠΠΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο της κινητοποίησης των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν προσληφθεί από τον περσινό Μάιο βρίσκονται στον «αέρα». Επίσης, ζητούν απόσυρση του προσχεδίου οργανογράμματος της ΓΓ Πολιτισμού, διασφάλιση του ενιαίου φορέα προστασίας των μνημείων, άρση των

θεσμικών κωλυμάτων στην εκτέλεση των έργων του ΕΣΠΑ στον πολιτισμό.

Ακόμη, ζητούν αξιοπρεπή εργασία και μισθό για όλους τους εργαζομένους με καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος ισότιμα στους μόνιμους, αορίστου χρόνου και εργαζόμενους όλων των κλάδων που απασχολούνται σε έργα ανασκαφών και αναστηλώσεων, υπογραφή κλαδικής σύμβασης των έκτακτων αρχαιολόγων με αξιοπρεπείς αμοιβές.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού στα αιτήματά τους προσθέτουν την άμεση αποζημίωση για οδοιπορικά και υπερωρίες και αποζημίωση για την εργασία τα Σαββατοκύριακα, ώστε να λειτουργούν χωρίς προβλήματα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Παράλληλα διεκδικούν τη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε αρχαιολογικά έργα για όλους τους υπαλλήλους, καθώς και την άρση των μαζικών απολύσεων του προσωπικού των αρχαιολογικών ερευνών στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα