ΗΠΑ: Συνομιλίες για τοην οπλοκατοχή

Το ισχυρό λόμπι κατόχων όπλων National Rifle Association (NRA) έχει προσκληθεί να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πρόκειται να εξετάσει τις εισηγήσεις που θα γίνουν για τον περιορισμό της βίας με τη χρήση όπλων μετά το μακελειό που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στο Νιούταουν, στο Κονέτικατ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι το NRA είναι "μια από τις πολλές" ομάδες κατόχων όπλων που έχουν προσκληθεί να συναντηθούν με τον Μπάιντεν όσον

αφορά τα ζητήματα βίας με τη χρήση όπλων.

Η ειδική ομάδα του Μπάιντεν εξετάζει μια απαγόρευση των επιθετικών τουφεκιών και άλλα μέτρα στο πλαίσιο των εισηγήσεων που θα κάνει για την μείωση της βίας με τη χρήση όπλων.

Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της βιομηχανίας του θεάματος αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσει για τον ρόλο που παίζουν οι ταινίες και τα βιντεοπαιγνίδια στην βία με τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ.

Η ειδική ομάδα του Μπάιντεν θα συναντηθεί με ένα ευρύ φάσμα ομάδων, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης οργανώσεις θυμάτων της βίας με τη χρήση όπλων, κατέληξε ο Κάρνεϊ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα