ΗΠΑ-Ρωσία:Συνομιλίες για τη Συρία

Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας θα διεξαγάγουν συζήτηση στις 18:00 ώρα Ελλάδας, σήμερα μέσω ασφαλούς σύνδεσης βίντεο ώστε να αναζητήσουν τρόπους για να μην υπάρξει εμπλοκή των αεροσκαφών τους από λάθος, καθώς διεξάγουν παράλληλες εκστρατείες αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, σύμφωνα με ένα στέλεχος του αμερικανού υπουργείου Άμυνας.

Ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος, ανέφερε πως η Ελίσα Σλότκιν, η οποία εκτελεί χρέη αναπληρώτριας

υπουργού Αμύνης, και ένας ανώτερος αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ θα εκπροσωπήσουν το Πεντάγωνο στις συνομιλίες.

Δύο από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα έπληξαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης μιας οργάνωσης ανταρτών μέλη της οποίας είχαν εκπαιδευτεί από τη CIA, την υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ, στο έδαφος του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν κατήγγειλε πως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πλήττει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ).

Ο Χάσαν Χατζ Αλί, ο επικεφαλής της οργάνωσης Λίουα Σουκούρ αλ Τζάμπαλ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το στρατόπεδο στην Ιντλίμπ επλήγη από περίπου 20 πυραύλους σε δυο χωριστές αεροπορικές επιδρομές.

Ο Χατζ Αλί, πρώην λοχαγός των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας ο οποίος αυτομόλησε μετά την εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, διευκρίνισε ότι ορισμένοι από τους φρουρούς στο στρατόπεδο τραυματίστηκαν ελαφρά στις επιδρομές.

«Η Ρωσία προκαλεί τους πάντες και διαμηνύει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση πέρα από τον Μπασάρ», ανέφερε ο Χατζ Αλί. Πρόσθεσε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν από μέλη της οργάνωσής του που είχαν υπηρετήσει ως πιλότοι της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η οργάνωσή του αυτοπροσδιορίζεται ως ένα τμήμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που είχαν συστήσει πρώην στρατιωτικοί οι οποίοι αυτομόλησαν μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Άσαντ το 2011. Ο ΕΣΣ αποτελεί σήμερα μια οργανωτικά αρκετά χαλαρή συμμαχία οργανώσεων ανταρτών, χωρίς κεντρικό συντονισμό και διοίκηση ή σαφή ιεραρχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα