ΗΠΑ: Άρχισαν οι αναμετρήσεις

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για το χρίσμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους σε τηλεοπτική αναμέτρηση που έγινε στην περιφέρεια του Μάντσεστερ, στο Νιου Χάμσαιρ, τρεις ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία αυτή.

Ο Ρόμνεϊ, ο πολυεκατομμυριούχος πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, φαβορί των δημοσκοπήσεων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, δέχθηκε καταιγισμό επικρίσεων από τους πέντε αντιπάλους
του, οι οποίοι του άσκησαν κριτική από την αρχή της τηλεοπτικής αναμέτρησης για το επιχειρηματικό του παρελθόν.

«Ο επικεφαλής αυτής της χώρας δεν είναι ένας διαχειριστής. Ο πρόεδρος πρέπει να οδηγεί, δεν είναι ένας πρόεδρος γενικός διευθυντής. Και χρειαζόμαστε κάποιον που θα μας εμπνέει», σημείωσε ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια Ρικ Σαντόρουμ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον Ρόμνεϊ έναντι των αντιπάλων του, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό μεγαλύτερο από 40% στην πρόθεση ψήφου. Ωστόσο οι ψηφοφόροι του Νιου Χάμσαϊρ είναι γνωστό ότι αποφασίζουν συχνά την τελευταία στιγμή και επιφυλάσσουν μερικές φορές εκπλήξεις.

Οι έξι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να βρεθούν ξανά σήμερα για μια δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση καθώς τους απομένουν λιγότερο από τρεις ημέρες για να πείσουν τους εκλογείς του Νιου Χάμσαϊρ οι οποίοι θα ψηφίσουν την Τρίτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα