ΗΠΑ: Αγανάκτηση για τη κατάσταση στη Συρία

Την "αγανάκτηση" τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ απέναντι στο σφυροκόπημα της πόλης Χομς από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μπασάρ αλ Άσαντ εδώ και ένα μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών με Σύρο επιτετραμμένο Ζουχέιρ Τζαμπούρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή Τζέφρι Φέλτμαν κάλεσε επίσης τη Δαμασκό να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της 2ας Νοεμβρίου και να σταματήσει τις βιαιότητες.

Ο κ. Φέλτμαν συνάντησε τον κ. Τζαμπούρ "για

να εκφράσει την αγανάκτησή του απέναντι στην εκστρατεία βίας και στο σφυροκόπημα που γίνεται αδιακρίτως και του οποίου θύμα είναι η πόλη Χομς εδώ και ένα μήνα", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός υφυπουργός ζήτησε από το συριακό καθεστώς να αποσύρει τους στρατιώτες του από τις πόλεις και τις κατοικημένες περιοχές και να δεχθεί το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για μία ειρηνική μετάβαση στη Συρία.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Δαμασκός επιθυμεί να "βοηθήσει" στην απομάκρυνση των ξένων δημοσιογράφων από τη Χομς.

Συρία δε θα αποφύγει τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις της. Έχουμε ήδη προσπαθήσει ανεπιτυχώς τρεις φορές να απομακρύνουμε τις σορούς των δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους στη Χομς" ανέφερε ο Τζιχάντ Μακντέσι.

"Οι δημοσιογράφοι μπήκαν σε μη ασφαλείς τόπους, πήραν αυτήν την ευθύνη" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, βεβαιώνοντας ότι η χώρα του "θέλει να βοηθήσει" στην εξεύρεση μιας λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα