Ικανοποίηση από την συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά

«Η συνάντηση πήγε καλά, καθώς η γερμανική ηγεσία αναγνωρίζει τον δρόμο που έχει καλύψει η χώρα» υποστήριξε κυβερνητική πηγή στον απόηχο της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είναι δημοσιονομικά ισχυρή και δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή «εφόσον συντελεστεί

η αποχώρηση του ΔΝΤ στις αρχές του 2015, όπως επιδιώκει η Ελλάδα, το κενό που θα αφήσει θα καλυφθεί από την ίδια τη χώρα χωρίς ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση από την ΕΕ». Στη συνέντευξη τύπου των δύο ηγετών, ο Αντώνης Σαμαράς αφού επανέλαβε πως η χώρα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης υπογράμμισε την ανάγκη ανακούφισης στο πεδίο της φορολόγησης.

Ικανοποίηση επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη για το αποτέλεσμα της συνάντησης Σαμαρα- Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Νέα Υόρκη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και τόνισε στους στενούς του συνεργάτες ότι η ατζέντα της κατ ιδίαν συνάντησης των δύο ηγετών όσο και οι μετέπειτα δηλώσεις συμπίπτουν με το πολιτικό πλαίσιο που είχαν συμφωνήσει οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πριν από το κρίσιμο ραντεβού.

Εφόσον συντελεστεί η αποχώρηση του ΔΝΤ στις αρχές του 2015, όπως επιδιώκει η Ελλάδα, το χρηματοδοτικό κενό που θα αφήσει θα καλυφθεί από την ίδια τη χώρα χωρίς ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση από την ΕΕ, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν απαιτείται τρίτο πακέτο στήριξης αναπαράγει το πρακτορείο Ρόιτερς, σημειώνοντας ότι τα σχόλια αυτά σηματοδοτούν την πρώτη φορά που η Αθήνα ανακοινώνει δημοσίως ότι ελπίζει να μην αντλήσει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της το επόμενο έτος.

Προηγούμενη είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα