Ικανοποίηση από την συνάντηση

«Η πρόοδος στην Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις των τελευταίων ετών ήταν στη σωστή κατεύθυνση » τόνισε σε συνέντευξη του ο Βόφγκαντ Σόιμπλε, λίγες ώρες μετά την συνάντηση ΣαμαράΜέρκελ, στο Βερολίνο. Ικανοποιημένη δηλώνει η ελληνική πλευρά από τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού

Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ περί προόδου και ουσιαστικής αναγνώρισης της ελληνικής προσπάθειας. Ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα χρειαστεί καινούργιο μνημόνιο ή νέα ποσά για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014 και ότι θα παραμείνουμε στο πλαίσιο των συμφωνιών που ήδη ισχύουν». Αύριο, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung ενώ ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αξιοθρήνητο χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι δεν πήγε για διαπραγμάτευση στο Βερολίνο, αλλά για να παρακαλέσει την Άγγελα Μέρκελ να τον λυπηθεί, με μοναδικό επιχείρημα, τον κίνδυνο να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Ο κύριος Τσίπρας αποδεικνύει διαρκώς πόσο φτηνός μπορεί να γίνει. Κρίμα...», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Κριτική Χέλμουτ Σμιτ

Κριτική στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι «δεν νιώθει την Ευρώπη στην καρδιά της» ασκεί με συνέντευξη του στους Νιου Γιόρκ Τάιμς, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ. «Μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και οι άνθρωποι εκεί επιζητούσαν την ελευθερία όχι για την Ευρώπη. Και αυτό σήμαινε συμπάθεια για την Αμερική, όπως για τους Πολωνούς και τους Τσέχους. Τείνω να πιστεύω ότι έχει εντονότερα συναισθήματα για της ΗΠΑ, απ' ό,τι για την Ευρώπη», τονίζει ο πρώην Καγκελάριος.

Προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα