Η Β. Ρέντινγκ επισκέπτεται τη Σόφια

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας επισκέπτεται σήμερα τη Σόφια για να συμμετάσχει αύριο σε συνάντηση που εντάσσεται στο «Διάλογο με τους Πολίτες» για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο διάλογος πραγματοποιείται με αφορμή το «Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών» που εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αρχή του 2013. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, μέλη της Επιτροπής, ευρωβουλευτές και πολιτικοί των κρατών - μελών συζητούν με τους πολίτες και στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ για τις προσδοκίες τους όσον αφορά το μέλλον
της Ευρώπης.

Οι απόψεις των πολιτών θα βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετοιμασία των μελλοντικών μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ και των αλλαγές στις συμφωνίες και στη νομοθεσία.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την παραμονή της στη Σόφια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ και την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Δικαιοσύνης Ζινάιντα Ζλατάνοφα.

Σε δηλώσεις της στη βουλγαρική εθνική ραδιοφωνία, η κ. Ρέντινγκ είπε ότι η Βουλγαρία πρέπει να έχει ένα αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης και ότι αναμένει από τον Βούλγαρο πρόεδρο να επιδιώξει πολιτική συναίνεση για το καλό της χώρας.

Η Επίτροπος της ΕΕ σχολιάζοντας τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα σε πρόσφατη συνέντευξή της στη βουλγαρική εφημερίδα "24 Cassa" εξέφρασε τη συμπάθειά της προς τους Βούλγαρους πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα