Συνάντηση Αναστασιάδη - Χρυσόστομου

Ικανοποιημένος από τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.

Σε ερώτηση, αν η ικανοποίησή του οφείλεται στο θέμα της Τράπεζας Κύπρου ο αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Ασφαλώς. Δεν είναι όπως εξελισσόταν το θέμα.
Έχει μια σωστή αντίληψη στο θέμα ο κ. Πρόεδρος». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε αντίθεση στον διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε εμπορική και κτηματική.

Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι η συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη έπρεπε να γίνει και ενόψει της μετάβασής του στη Μόσχα για τους εορτασμούς της Εκκλησίας της Ρωσίας για τον εκχριστιανισμό των Ρως. Επίσης, ανέφερε ότι θα μεταφέρει στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλ. Πόυτιν, «προφορικό (μήνυμα) συγχαρητηρίων για τους εορτασμούς του προέδρου Αναστασιάδη και τη χαρά για τη συνάντησή τους λίαν συντόμως».

Ο κ. Χρυσόστομος αναχωρεί για τη Μόσχα το απόγευμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, οι εκπρόσωποι των ορθοδόξων εκκλησιών, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στους εορτασμούς, θα γίνουν δεκτοί από τον Ρώσο Πρόεδρο και τους προέδρους της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα